Mens & Werk NL

Loopbaancoaching en loopbaanadvies

Loopbaancoaching en loopbaanadvies

Waarom loopbaancoaching of loopbaanadvies?

Er kunnen allerlei aanleidingen zijn, waardoor een medewerker niet meer in zijn of haar eigen functie en/of jouw bedrijf kan blijven werken. Begeleiding naar ander werk kan dan noodzakelijk of wenselijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • Boventalligheid naar een reorganisatie, outplacement.
  • Niet meer in staat zijn om eigen werk uit te voeren, een 2de spoortraject.
  • Een nieuwe koers te bepalen, loopbaanadvies.
  • Disfunctioneren, ondersteuning bij het zoeken naar een geschikte functie.

Gecertificeerd

Voor medewerkers zijn dit vaak emotionele en onzekere periodes. Des te belangrijker dus om het goed en zorgvuldig aan te pakken. Ik ben gecertificeerd. Dit betekent dat je medewerkers bij mij terecht kunnen voor een deskundig en betrouwbaar loopbaancoaching- of outplacementtraject.

Mijn aanpak

De basis van mijn loopbaanadviestrajecten is persoonlijke aandacht. Door deze aandacht voelt iemand zich sneller op zijn gemak en staat makkelijker open voor nieuwe kansen en mogelijkheden. En als je weet wat je het liefst doet, word je sneller actief en gemotiveerd om werk te vinden dat hierbij past. Bij mij is elk traject weer anders. Ik kijk 1 op 1 wat iemand nodig heeft en speel daarop in.

Het traject

Intakegesprek. Basis voor een succesvol loopbaantraject dat er een wederzijdse klik is. Daarom is mijn eerste gesprek altijd vrijblijvend. Alleen als er van beide kanten vertrouwen is, starten we met het vervolgtraject.

De diepte in. In deze fase gaan we echt de diepte in. Wat drijft je? Over welke kwaliteiten beschik je? Wat zijn je valkuilen? Waar word je echt blij van? Vaak vraag ik mensen ook om een biografie te schrijven. Hoe ben je opgevoed? Wat heb je van thuis meegekregen? Wat deed je als kind het liefst? Zo ontstaat een helder beeld van de persoon en zijn/of haar wensen en doelen.

Het resultaat, een stappenplan. Het resultaat van het traject is een concreet stappenplan. Welke stappen moeten worden gezet om het doel te bereiken? Hierbij geef ik ook advies over hoe je je het beste kan presenteren in een sollicitatiebrief en een cv, tijdens een gesprek en op LinkedIn. Ook heeft Mens&Werk NL een uitgebreid netwerk van bedrijven waarin ik mensen kan introduceren.

Onderdeel van het stappenplan kunnen trainingen zijn.

Neem gerust contact op voor een gesprek

Ben je geïnteresseerd in mijn aanpak? Ik vertel je graag meer. Bel of mail mij voor een persoonlijk gesprek.