Mens & Werk NL

Over mij

Erna Stalknegt: “Met aandacht voor personeel bereik je meer”

Drijvende kracht achter Mens&Werk NL ben ik, Erna Stalknegt. Ik heb jarenlang in allerlei P&O-functies in het bedrijfsleven gewerkt. In 2016 wilde ik mijn kennis en ervaring graag gaan inzetten voor mkb-bedrijven. Dat leidde tot een nieuwe stap: het oprichten van mijn eigen bedrijf, Mens&Werk NL. Ik vertel je graag mijn verhaal:

“Ruim 25 jaar geleden werd ik gegrepen door het HR-vak, toen ik bij een bedrijf werkte in een financiĆ«le functie. Mijn werk kreeg steeds meer werkzaamheden die P&O-elementen bevatten. Het mooie daarvan was dat ik met verschillende onderwerpen te maken kreeg en met allerlei soorten mensen kon werken. Voor mij was het toen als snel duidelijk dat mijn toekomst in dit vak lag.

Van medewerker personeelszaken tot HR-manager

Ik kon intern doorgroeien en rondde naast mijn werk de mbo- en hbo-opleiding Personeel en Organisatie af. Van medewerker personeelszaken klom ik op tot HR-manager. Mijn werkervaring werd hierdoor heel breed: van het uitvoeren van verzuimadministratie tot het maken van personeelsbeleid. In mijn werk heb ik daar veel voordeel van. Zo kan ik op alle niveaus en alle aspecten van het personeelsvak moeiteloos meepraten en meedenken.

Met aandacht bereik je meer

Wat me zo fascineert aan mijn vak? Het besef dat medewerkers het verschil kunnen maken voor een bedrijf. Hoe mooi je product of hoe uniek je dienst ook is, zonder gemotiveerd en gedreven personeel haal je hier nooit het maximale uit. Als je als bedrijf aandacht voor je personeel hebt, dan kun je zoveel meer bereiken. Ik vind het mooi als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen.

Weten wat mensen beweegt

Ik denk dat je dit werk nooit goed uit kan voeren als je niet oprecht geĆÆnteresseerd bent in mensen. Ik wil altijd weten wat mensen beweegt. Dat geldt voor het management, maar zeker ook voor de medewerkers in een bedrijf. Mensen lopen ook makkelijk bij me binnen. Hierdoor krijg ik waardevolle informatie, waardoor ik mijn werk nog beter kan doen.

Mijn motto is: presteren met plezier. Want prestaties neerzetten en daar ook nog eens plezier in hebben, hoe mooi is dat?”

Volg mij op Social Media