Mens & Werk NL

Mag ik als werkgever outplacement in mindering brengen op de transitie-vergoeding?

Mag ik als werkgever outplacement in mindering brengen op de transitie-vergoeding?

On januari 13, 2018, Posted by , In Loopbaan, With Reacties uitgeschakeld voor Mag ik als werkgever outplacement in mindering brengen op de transitie-vergoeding?

Per 1 januari 2018 is de maximale transitie-vergoeding EUR 79.000 bruto (of een bruto jaarsalaris mocht dat hoger zijn). Bij de invoering van de WWZ op 1 juli 2015 was het maximum EUR 75.000 bruto; sindsdien is de maximale transitie-vergoeding ieder jaar met EUR 1.000 verhoogd.

Je mag een outplacementtraject in mindering brengen op de transitie-vergoeding.

Maar waarom zou je als werkgever outplacement aanbieden?

Door middel van outplacement kunnen de gevolgen voor ontslag voor de werknemer worden verzacht. Bovendien laat de werkgever hiermee zien dat hij zijn werknemers niet zo maar aan hun lot overlaat. Outplacement draagt bij aan een betere verstandhouding bij het uit elkaar gaan van werkgever en werknemer.

Wat is outplacement?

Dit is het begeleiden (coachen) van medewerkers bij het vinden van een nieuwe passende werkkring. De begeleiding bestaat uit drie fasen: intake, de diepte in en het resultaat, een stappenplan.

Intake. Basis voor een succesvol outplacementtraject is dat er een wederzijdse klik is tussen de medewerker en de loopbaancoach.

De diepte in. In deze fase gaat de medewerker de diepte in. Wat drijft de medewerker? Over welke kwaliteiten beschikt hij/zij? Wat zijn de valkuilen van de medewerker? Etc. etc. Onderdeel kunnen diverse testen zijn die een basis en richtlijn bieden voor een succesvol traject. Zo ontstaat een helder beeld van de medewerker en zijn/of haar wensen of doelen.

Het resultaat, een stappenplan. Het resultaat van het traject is een concreet stappenplan. Welke stappen moet de medewerker zetten om zijn/haar doel te bereiken? Medewerkers werden hierin begeleid. Onderdeel van een stappenplan kunnen sollicitatietrainingen zijn.

Wil je meer weten? Bel of mail mij gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Comments are closed.