Mens & Werk NL

Outplacement heeft zin!

Outplacement heeft zin!

On februari 14, 2018, Posted by , In Loopbaan, With Reacties uitgeschakeld voor Outplacement heeft zin!

Wat zijn de voordelen van outplacement voor de werkgever?

Afscheid nemen van een medewerker

Er kunnen tal van redenen zijn waarom het beter is om van een medewerker afscheid te nemen; van disfunctioneren, een reorganisatie of onvoldoende doorgroeimogelijkheden voor de medewerker. Om deze impasse te doorbreken kun je samen met de medewerker op zoek gaan naar een nieuwe werkkring.

Imago van je bedrijf en tevreden medewerkers

Wanneer je als werkgever en medewerker in goede harmonie uit elkaar gaat, zal dit ook in positieve zin opvallen bij de overige medewerkers van je bedrijf. Daarnaast zal de medewerker eerder geneigd zijn de laatste werkzaamheden netjes af te handelen en zal deze na het vertrek positiever tegenover je bedrijf staan. Het afscheid nemen wordt door de medewerker makkelijker. Dit is goed voor het imago van je bedrijf.

Kostenaspect

Outplacement kan ook financieel positief uitpakken. Denk aan het voorkomen van juridische kosten of een hoge ontslagvergoeding. Als de medewerker een goed outplacementtraject krijgt aangeboden is de kans kleiner dat de medewerker de gestelde ontslagvoorwaarden niet zal accepteren. In Nederland is de juridische bescherming van een medewerker aanzienlijk en dien je alle mogelijke zorgvuldigheid in acht te nemen. Outplacement kan daarin voor beide partijen goed werken. In veel gevallen mag je de kosten voor outplacement in mindering brengen op de transitie-vergoeding.

Comments are closed.