Mens & Werk NL

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

On mei 22, 2019, Posted by , In Duurzame inzetbaarheid, With Reacties uitgeschakeld voor Duurzame inzetbaarheid

Op donderdag 23 mei 2019 is het “FIETS NAAR JE WERK DAG”.

Op de fiets naar je werk, waarom zou je?

Wist je dat 50% van de autoritten korter is dan 7,5 kilometer? Dat is nog geen half uurtje fietsen. Fietsen is snel, goedkoop, prettig voor het milieu en je lijf knapt er ook van op!

Bespaar geld

Het spreekt voor zich dat met de fiets gaan voordeliger is dan dagelijks de auto nemen. Voor een auto ben je al snel een klein fortuin kwijt, en dan hebben we het niet alleen over de aanschaf, maar ook vooral het gebruik: brandstof, verzekeringen, etc.

Gun het je lichaam (fietsen verhoogt fitheid)

Regelmatig fietsen verhoogt de fitheid met 13%. Fietsen is een goede cardio-oefening. Dat betekent dat fietsen het lichaam stimuleert om lichaamsvet aan te spreken. Als je een flinke afstand moet afleggen en je houdt een sportief tempo aan, dan heb je meteen gesport. Daarmee win je tijd en je spaart een duur sportschoolanbonnement uit.

Fietsen houdt je op gewicht

Dagelijks 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u levert 150 kcal extra verbruik op (boven stilzitten), ofwel men verbrandt daarmee bijvoorbeeld kilocalorie├źn van een kroket. Fietsen is een goede manier om overgewicht te voorkomen en voor mensen met overgewicht een ideale manier om te bewegen.

Doe het voor de mind: fietsen is ontspannend

Fietsen heeft een positief effect op je mentale gezondheid en het algemeen welbevinden. Als je alleen al bedenkt wat een stress je jezelf kunt besparen door met de fiets naar je werk te gaan in plaats van met de auto! Geen overvolle wegen, gebrek aan parkeerplek, files…. Fietsend naar je werk geeft een gevoel van vrijheid en ruimte. Bovendien stimuleert de beweging je bloedsomloop. Aan het eind van de dag is het weer heerlijk uitwaaien op de fiets!

DUS, WAT HOUDT JE NOG TEGEN……

Comments are closed.