Mens & Werk NL

Wat doe jij om duurzaam inzetbaar te blijven?

Wat doe jij om duurzaam inzetbaar te blijven?

On juli 16, 2019, Posted by , In Duurzame inzetbaarheid, With Reacties uitgeschakeld voor Wat doe jij om duurzaam inzetbaar te blijven?

Wat doe jij als werkgever om de medewerkers duurzaam inzetbaar te houden?

Hoe scoort jouw bedrijf op de volgende pijlers?

0 = SLECHT 10 = TOP

 • Ons verzuim is laag (<4%)
 • Onze medewerkers zijn gezond
 • Ons leidinggevenden voeren jaarlijks gesprekken over inzetbaarheid
 • Onze werkplek is rookvrij
 • De vakkennis van mijn medewerkers is hoog
 • Medewerkertevredenheid scoort >8
 • Wij hebben een mix van jong en oud
 • Er is aandacht en aanpak voor de fysieke belasting
 • Medewerkers pakken ook zelf verantwoordelijkheid op eigen inzetbaarheid

En Als we de medewerkers vragen hoe ze scoren op duurzaam inzetbaarheid?

0 = SLECHT 10 = TOP

Plezier

 • Ik ga met plezier naar mijn werk
 • Ik heb autonomie in het uitvoeren van taken
 • Ik heb een goede band met mijn collega’s en mijn leidinggevende
 • Ik voel mij gewaardeerd
 • Ik heb een leuke baan

Veilig en gezond

 • Ik voel mij gezond
 • Ik kan mijn werk fysiek goed aan
 • Ik volg altijd de veiligheidsvoorschriften op
 • Ik kan goed omgaan met werkdruk
 • Ik zorg ervoor en doe dingen om mij mentaal en fysiek gezond te voelen

Verandering bij

 • Ik omarm ontwikkelingen en veranderingen in onze organisatie
 • Ik zorg ervoor dat ik blijf leren
 • Ik ben markt-aantrekkelijk
 • Ik weet hoe mijn baan er over 3 jaar uitziet

Verandering is het sleutelwoord in dit tijdperk. Een constante factor die snel gaat en niet te stoppen is. Technologische en digitale ontwikkelingen en ouder worden vraagt innovatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Praktisch aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Daarin neemt bewustwording een centrale plaats in. Wat betekent het voor de medewerkers om vakbekwaam en vitaal te blijven? Wat kun je nu al doen om je kennis en vaardigheden op peil te houden?

Je kunt zelf al heel veel doen om je werk leuk te houden. Bijvoorbeeld door goed bij te blijven in je vak, jouw ideeën over het werk met anderen te delen en erop te letten dat je jezelf niet te zwaar of op een verkeerde manier belast.

Als adviseur Duurzame Inzetbaarheid vind ik het mooi om met mensen mee te denken hoe zij hun arbeidsmarktpositie kunnen versterken. Met het programma “mijn verbeterde ik” doet iedereen mee! Door het houden van inspiratie sessie wordt bewustwording en draagvlak gecreëerd. Wat betekent duurzame inzetbaarheid eigenlijk voor ons? Voor mij? Door middel van prikkelende vragen worden medewerkers uitgedaagd om hierover na te denken.

Medewerkers worden betrokken bij het bedenken van verbeter ideeën. Dat maakt de kans ook groter dat mensen er zelf mee aan de slag gaan. Voor de ene medewerker betekent dit het zetten van kleine stapjes, de ander maakt grote stappen.

Wat maakt dit concept uniek?

De ‘andersom’ benadering van het programma ‘mijn verbeterde ik’ onderscheidt zich van bestaande programma’s. Het programma zet de medewerker aan het werk om zelf na te denken wat hij nodig heeft om duurzaam inzetbaar te blijven. Zelf nadenken over persoonlijke doelen werkt beter als meedoen aan geregelde programma’s die niet goed bij de wensen van de medewerker aansluiten. Maatwerk is belangrijk. Wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Wil je weten wat jouw bedrijf kan doen om de medewerkers duurzaam inzetbaar te maken?

Bel of mail mij dan voor een vrijblijvend gesprek. Ik kom graag bij je aan!

Erna Stalknegt, Mens&Werk NL, erna@mensenwerknl.nl, tel. 06 – 1986 18 18

Comments are closed.